london

In de kerstvakantie naar London?

 

 

Het is inmiddels al bijna december en dat betekent dat de kerstvakantie eraan komt. Het bezoeken van London in de kerst is vooral een aanrader. Londen is een van de meest bezochte steden ter wereld en dat is uiteraard niet zonder reden. Wij vertellen jou welke plekken jij in London deze wintervakantie kunt bezoeken. 

 

De Tower Bridge 

De Tower Bridge is een van de bekendste bezienswaardigheden in Londen. De Tower Bridge is gebouwd in 1894 en heeft zijn naam te danken aan de Tower of London. Het bouwen van de Tower Bridge koste destijds £1 184 000, dat is meer dan £150 miljoen omgerekend naar vandaag. De brug is 42 meter hoog. Vanaf hier bewonder je het voorbijrijdende verkeer en de voetgangers op het wandelpad. Het beklimmen van de Tower Bridge is een unieke ervaring voor mensen die geen last hebben van hoogtevrees. Uiteraard is de Tower Bridge ook prachtig om te zien en je mag deze niet missen tijdens je bezoek aan Londen

De Tower of London & de kroonjuwelen 

Ben je bij de Tower Bridge dan kun je meteen doorwandelen naar de Tower of London. Op dit moment is het een museum waar je onder andere de kroonjuwelen van het Britse koningshuis kunt bewonderen. Ben je gek op geschiedenis? Dan mag je de Tower of London niet overslaan. De toren heeft veel historie. Zo was het een kasteel, een gevangenis, een garnizoen en had het nog veel meer functies. 

Buckingham Palace 

Buckingham Palace is een van de bekendste bezienswaardigheden van London. Het is de officiële residentie van de Koninklijke familie. Dit is zo sinds de kroning van Koningin Victoria in 1837. Het paleis werd echter al in de 18de eeuw gebouwd en gekocht door Koning George III voor zijn vrouw, Koningin Charlotte. 

Big Ben 

De naam Big Ben wordt vaak voor de toren gebruikt, maar de Big Ben is eigenlijk de naam van de grote klok in de toren. De toren zelf heet eigenlijk de Elizabeth Tower en bevindt zich naast het Palace of Westminster. De toren is ondertussen uitgegroeid tot een van de meest bekende symbolen van Engeland. 

London Eye 

De London Eye is een observatie reuzenrad in Londen van maar liefst 135 meter hoog. Het reuzenrad weegt 1700 ton en heeft 32 gesloten capsules waar mensen in kunnen. De London Eye is het grootste reuzenrad van Europa en het populairste attractie in Engeland. Een ritje in de London Eye duurt 30 minuten en je hebt dan een prachtig uitzicht over London. 

Wil jij voor de kerstvakantie een goedkope vakantie boeken naar London? Doe dat dan hier.