Daling prijzen vliegvakanties

Daling prijzen vliegvakanties

afgelopen week zijn de prijzen van vliegvakanties aanzienlijk gedaald. Volgens Zoover daalden de prijzen met ongeveer 13%. Veel Nederlanders lijken voorzichtig te zijn met het boeken van reizen naar het buitenland. Belangrijkste reden daarvoor is  de onzekerheid over de maatregelen die al dan niet kunnen worden genomen door het land van bestemming zodra de Coronacijfers de verkeerde kant op schieten.

De daling breekt met de trend dat de prijzen vlak voor de zomervakanties normaal gesproken juist stijgen. Zelfs afgelopen jaar gebeurde dit. Terwijl er in de zomer van 2020 nauwelijks mensen met het vliegtuig op vakantie gingen.

Deze nieuwe ontwikkeling is ook ongunstig voor reisorganisaties die vaak veel hotelkamers hebben ingekocht en er nu mee dreigen te blijven zitten. Voor de vakantieganger die zich niet zo druk maakt om de Corona epidemie kan dit leuke voordeeltjes opleveren.

Ook wij merken dat er meer wordt gezocht op vakanties naar populaire landen als Italië, Spanje en Frankrijk. Het gaat dan om autovakanties. Iets om rekening mee te houden wanneer je ook plannen hebt om een vakantiehuis in een van deze landen te boeken. Het kan namelijk zomaar extreem druk worden op de wegen naar het zuiden.